Tossen

Je wordt lid van een vereniging, waar geen teamsport wordt bedreven, maar een individuele sport zoals tennis.

Hoe kom je dan aan een tegenstander? 
Wie wil er tegen je spelen?
Lastige vragen en ook moeilijk zomaar op te lossen.
Ben je erg goed in het spelletje, dan word je meestal snel ontdekt en gevraagd om een team te versterken, maar ben je recreant en moet je nog echt bij het begin beginnen, dan wordt het wat lastiger.

Om deze reden heeft TVM zogenaamde toss activiteiten in het leven geroepen. Je gaat naar de baan, levert je pasje in en iemand van de vereniging gaat partijtjes samenstellen. Na een half uur wordt er gewisseld en krijg je een ander partijtje, andere mede- en tegenstanders. Ben je het beu dan pak je je pasje en je stopt.

Iedereen mag komen, goede spelers, minder goede spelers, beginners. Iedereen speelt ook tegen iedereen. Goede spelers worden geacht rekening te houden met beginners etc. Je moet uiteraard ook bereid zijn om tegen iedereen te spelen. Degene die de wedstrijdjes regelt zorgt er uiteraard ook voor dat je als betere speler gespeeld hebt met een beginner, je daarna ook een zwaardere partij krijgt voorgeschoteld. De ene keer zal het partijtje leuker zijn dan de andere keer, maar dat moet je accepteren. Zoals je ziet aanpassing van meerdere kanten, maar het kan erg leuk zijn. De betere speler begeleidt de nieuwe speler, waardoor deze het spelletje kan gaan leren. De beginner leert de andere leden van de vereniging kennen en kan zo contacten leggen. Kruisbestuiving kunnen we dat noemen.

Op dit moment is de maandagavond de toss-avond. Enthousiaste vrijwilligers runnen deze avonden en maken zelfs de bar open, dus na afloop kun je ook nog even gezellig napraten. Deze avond is gezellig, je kunt leuk spelen, je leert mensen kennen, de bar is open, je spelniveau gaat omhoog, etc. De toss-momenten worden voor jullie georganiseerd, maak er dan ook gebruik van, en nogmaals voor nieuwe leden is dit een van de beste binnenkomers. Jij ziet hen en men ziet jou.

Maandagavond
Elke maandagavond (met uitzondering van feestdagen) wordt er op 6 banen (of 5 i.v.m. training) getosst. Je meldt je aan bij de wedstrijdleider en hij deelt iedereen in. Zijn er meer dan 24 (respectievelijk 20) gegadigden aanwezig, dan zal  je even moeten wachten, maar kun je de tijd nemen om een heerlijk kopje koffie te nuttigen (uiteraard voor eigen rekening).
Het tossen begint om 19:00 uur en stopt op het moment dat niemand meer wil spelen of om uiterlijk 23:00 uur. Iedereen speelt met iedereen, dus de ene keer wat sterker, de andere keer wat zwakker. Een gezellig en sociaal gebeuren en de bar is open, dus achteraf nog even gezellig naborrelen kan ook nog.

Dinsdagochtend
Elke dinsdagochtend (met uitzondering van feestdagen) wordt er op 6 banen getosst. Je meldt je aan bij de wedstrijdleider en hij deelt iedereen in. Zijn er meer dan 24 gegadigden aanwezig, dan zal je even moeten wachten, maar kun je de tijd nemen om een heerlijk kopje koffie te nuttigen (uiteraard voor eigen rekening).
Het tossen begint om 09:30 uur en stopt om 12:00 uur. Iedereen speelt met iedereen, dus de ene keer wat sterker, de andere keer wat zwakker. Een gezellig en sociaal gebeuren.

Donderdagochtend
Elke donderdagochtend (met uitzondering van feestdagen) wordt er op 4 banen getosst. Je meldt je aan bij de wedstrijdleider en hij deelt iedereen in. Zijn er meer dan 16 gegadigden aanwezig, dan zal  je even moeten wachten, maar kun je de tijd nemen om een heerlijk kopje koffie te nuttigen (uiteraard voor eigen rekening).
Het tossen begint om 09:30 uur en stopt om 12:00 uur. Iedereen speelt met iedereen, dus de ene keer wat sterker, de andere keer wat zwakker. Een gezellig en sociaal gebeuren.