Padel

Bij Tennisvereniging Malburgen zijn er plannen voor 3 padelbanen. Deze padelbanen worden aangelegd door PadelFactory B.V.

Aanvraag
De leden hebben een positief signaal afgegeven aan het bestuur om de voorbereidingen hierin te doen. Er zijn inmiddels verschillende gesprekken gevoerd tussen de gemeente, het sportbedrijf en tennisclubs. De gemeente stimuleert de komst van padelbanen in onze stad, omdat het een laagdrempelige en snel groeiende sport is, en omdat commerciële aanbieders op het vinkentouw zitten. De gemeente geeft de voorkeur aan een padelaanbod via tennisverenigingen en niet via commerciële partijen, omdat zij denkt dat dat voor veel Arnhemmers een drempel zal blijken.

Wat is padel?
Een sport die kenmerken van tennis en squash met elkaar combineert. Hier kan een beschrijving volgen, maar veel beter is het om een filmpje op Youtube te bekijken. Dat zegt meer dan woorden. Zie: https://youtu.be/zlNresexCqo

Waarom zou TV Malburgen padel willen aanbieden?
Padel trekt een gemiddeld jongere groep spelers aan dan tennis. Jongere mensen kan onze club zeker gebruiken gezien de huidige leeftijdsopbouw. Juist de groep tussen 25 en 40 is slecht vertegenwoordigd. Het lijkt erop dat padel daar verandering in kan brengen. Het past goed in ons verenigingsbeleid dat een rol wil spelen in het ‘een leven lang bewegen’ van onze buurtbewoners. Bovendien zijn er zeker andere verenigingen in Arnhem die stellen padelbanen te willen gaan bouwen.
Belangrijker nog is dat padel leuk blijkt, verrassend qua spelsituaties en gemakkelijker om te leren dan tennis. Ondanks de aantrekkingskracht op jongere spelers merkte een van de aanwezigen op, die tennis én padel speelt, dat zij denkt op oudere leeftijd langer padel te spelen dan tennis. Op de padelbaan zijn de afstanden korter, je speelt het met z’n vieren, en de bal beweegt zich weliswaar in allerlei onverwachte richtingen, maar trager dan de tennisbal.