Tennisprotocol Fase 2 coronavirus

BEGELEIDENDE BRIEF NAAR LEDEN

Goed nieuws! Wij zijn verheugd dat na de jeugd nu ook gestart kan worden met tennis voor de volwassenen per 11 mei a.s. Het advies in deze fase tot 1 juni is dan ook om vrij spelen door volwassenen van 19 jaar en ouder met 2 spelers per baan toe te staan, uitsluitend door vooraf een baan te reserveren.

De KNLTB adviseert alle verenigingen om zich te houden aan het algemene Sportprotocol en de specifieke richtlijnen voor tennis op te volgen. Wij als bestuur hebben dan ook een protocol bijgevoegd (zie hieronder) met daarin de belangrijkste stappen die wij gaan hanteren in de komende periode tot 1 juni. Ook is bijgevoegd (zie hieronder) een handleiding voor het gebruik van de KNLTB Club app welke gebruik dient te worden voor het reserveren van een baan.

Op de website van de KNLTB kunt u een uitgebreide versie vinden van belangrijkste regels die door de KNLTB worden gehanteerd. (www.knltb.nl). Neem de moeite en lees het stuk zelf even door en je bent weer helemaal geïnformeerd.

Mochten er voor 1 juni nieuwe ontwikkelingen zijn dan houden wij u op de hoogte.

Met sportieve groet,

Het bestuur van TV Malburgen

N.B.: volgens informatie van bewoners vanuit de omliggende woonwijk hebben wij begrepen dat de afgelopen periode regelmatig door enkele leden, ondanks het verbod, toch getennist is. Wij willen hen er op wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben voor de personen die zich aangesproken voelen, vanwege de boete die uitgeschreven kan worden, maar ook voor de tennisclub grote gevolgen kan hebben, lees aanzienlijke boete alsmede sluiten sportpark!! Wij als bestuur hopen dan ook dat deze leden zich zullen houden aan de regels die vanwege de corona crisis door TVM worden gehanteerd.

 

TENNIS PROTOCOL FASE 2

Ons park ligt er  fantastisch bij; met grote dank aan alle vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen!
Na de jeugd mogen nu ook volwassenen vanaf maandag 11 mei weer buiten tennissen. Echter nog niet zo als iedereen had gehoopt maar toch, we kunnen weer de baan op.

In samenwerking met het RIVM heeft de KNLTB nieuwe specifieke richtlijnen voor tennis opgesteld.
Ook hierbij is het belangrijk dat we de sport gefaseerd opstarten en de activiteiten gecontroleerd uitbreiden.
Uitgangspunt blijft dat we de verspreiding van het Coronavirus tegengaan en de spelers verder wennen aan de “anderhalve-meter-samenleving”.

Na Fase 1 van 29 april tot 11 mei waarin het accent lag op het starten met de jeugd, stappen we nu voorzichtig over naar het toelaten van volwassenen.

Onderstaand het officiële Protocol voor Fase 2 ( de periode 11 mei tot 1 juni 2020 )

Hoofdpunten zijn hierbij: -Alleen singelen is toegestaan ( dus niet dubbelen! )
-Afhangen / reserveren dient VOORAF te gebeuren via ons digitale afhangbord, door gebruik te maken van de KNLTB Club app. 
-Publiek niet toegestaan, ook niet op terras!
– Kleedkamers / douches gesloten ( alleen bij noodsituaties te gebruiken ) : Led baanlicht aandoen is toegestaan, wel uitdoen na gebruik maken van de baan. En houd rekening dat de deur en het hek na afloop ook gesloten wordt.
-U dient 10 minuten vooraf te zijn, anders vervalt automatisch de reservering.
– Geen nazit mogelijk, u dient na het tennissen direct ons park te verlaten.
-Lessen voor volwassenen geldt max. 4 spelers ( alles in overleg met Marjolijn Kamphuis).

Het blijkt dat een dubbelspel met een partner en of kinderen die “onder-een-dak” wonen, volgens de richtlijnen wel is toegestaan. Dit geldt dan natuurlijk ook voor de tegenpartij. Toch heeft het bestuur besloten dit voorlopig niet toe te staan.
Er zijn meerdere argumenten waarom wij dit besloten hebben.
De redenen zijn o.a.
– problemen met controle, bij handhaving en leveren van bewijs achteraf in geval van opgelegde boetes.
– voorkomen van verwarring, discussie, etc. met leden. “Er wordt gedubbeld terwijl voor omstanders niet duidelijk is of de spelers wel voldoen aan het protocol”

 

Op maandagavond, dinsdag- en donderdagochtend willen we ook weer het tossen oppakken. Echter dit zal waarschijnlijk pas in week 21 mogelijk zijn, dit in verband met nog te nemen stappen en overleg met betrokkenen.
Let op, ook hier geldt dat u alleen kunt singelen!

Hoe gaat tossen in zijn werk:
Je kunt je telefonisch, via whatsapp of per mail minimaal één dag van te voren aanmelden bij de contactpersoon.
De betreffende info en contactpersoon volgt z.s.m.

Je wordt dan ingeroosterd en de betreffende baan en tijdstip wordt gereserveerd.
Dus eerst aanmelden en dan pas mag je op het afgesproken tijdstip naar de baan komen.

Gaat landelijk alles zoals gepland dan is het de bedoeling dat de regels per 1 juni weer verruimd worden (waarschijnlijk wordt het dubbelen dan weer toegestaan)
De volgende update verwachten wij in de week van 25 mei.

Vriendelijk doch dringend verzoek aan een ieder om het protocol voor de volle 100% in acht te nemen. Alleen zo kunnen en mogen we blijven sporten.

Gemeente Arnhem zorgt voor handhaving.

Los van een boete voor TV Malburgen en boetes voor de overtreders kan bij overtreding de gemeente ook ons park op slot gooien!
Wees gewaarschuwd !
Je aanwezigheid op het park betekent dat je je confirmeert aan dit protocol.

Extra service voor online afhangen / reserveren:

We kunnen begrijpen dat het soms niet mogelijk is om de betreffende KNLTB Club app te downloaden. Of het lukt je nog niet om via de KNLTB Club app een baan te reserveren. En je wilt toch zo snel mogelijk weer gaan tennissen.

Alleen in deze uitzonderlijke situaties is Ruud Grootendorst tijdelijk de contactpersoon om voor jou een baan te reserveren of je daarbij te helpen.

Ruud is hiervoor bereikbaar van maandag t/m vrijdag ( dus niet in het weekend!)
’s-Morgens tussen 08.00 uur tot 10.00 uur.
Je kunt Ruud bellen, mailen of een app sturen naar:

Tel. : 06-29399517
E-mail: r.grotendorst1@upcmail.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.