Tennisbanen bespeelbaar vanaf donderdag 18 februari

Update:

Na een inspectierondje over de tennisbanen is in samenspraak met de groundsman besloten vanaf donderdagmorgen 18 februari 2021 de banen weer vrij te geven voor het tennissen.
Misschien ten overvloede, houdt u nog wel rekening met de geldende Corona regels. Alvast bedankt.

 

Eerder bericht:

In de winter is ons kunstgrasveld gewoon bespeelbaar. Bij droog weer kun je gewoon spelen op de bevroren baan+ ondergrond. Als er sneeuw op de baan ligt, als het heeft geijzeld of als er ijs (waterdamp) is aangevroren, is de baan glad en dus niet bespeelbaar.

Als het gaat dooien, zal eerst de toplaag ontdooien. De ondergrond is dan nog bevroren. Het dooiwater kan niet weg en de toplaag van de fundering onder de ‘grasmat’ wordt papperig. Dat proces heeft opdooi. De ondergrond is nog bevroren, terwijl de bovengrond al ontdooid is. Je ziet dat niet, maar als je dan op de baan gaat lopen, komen er kuiltjes in de funderingslaag. Die kuiltjes zorgen en voor dat, ook als de baan volledig is ontdooid, de baan niet meer vlak is. Afhankelijk van de duur en de intensiteit van een vorstperiode duurt de opdooiperiode enkele dagen tot meer dan een week.

Tijdens de opdooi moet je dus niet op de baan lopen!

 

Een gedachte over “Tennisbanen bespeelbaar vanaf donderdag 18 februari

  1. Ik ben net wezen kijken en het is schoon en droog. Er werd ook al getennist. We willen allemaal graag weer tennissen dus graag een update van de status of we weer mogen tennissen?
    Thanks, Wilbert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.