Nieuwjaarstoespraak en foto’s 5 januari 2017

De foto’s van de nieuwjaarsreceptie staan online.

Je kan ze vinden onder het menu Media -> Foto albums -> 2017 -> Nieuwjaarsreceptie.

 

Samenvatting Nieuwjaarstoespraak 5 januari 2017 Tennisvereniging Malburgen

Beste leden, sportvrienden, graag wil u namens de medebestuurders van TV Malburgen, hartelijk welkom heten op deze nieuwjaarsreceptie.
Ik denk dat we met veel plezier kunnen terugkijken op een goed verlopen tennis- en verenigingsjaar en hopen hetzelfde voor het komende jaar.
Ik wil derhalve beginnen om met u samen het glas te heffen en te toosten op een nieuw verenigingsjaar. Dat het voor iedereen in alle opzichten een sportief maar bovenal gezond jaar mag worden.
Zij die door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn, wil ik namens mijzelf en mijn mede bestuursleden veel liefde, beterschap en sterkte wensen met partner, familie, vrienden en kennissen.
Ook wil ik graag een minuut stilte om onze overleden leden oud eden, familie, vrienden en kennissen te gedenken.

Evaluatie seizoen 2016. De pinautomaat voor de Lobby is besteld.
Gesprekken met de Gemeente Arnhem over juridische overname clubhuis zijn tot op heden constructief maar er zijn weinig ontwikkelingen. We wachten de ontwikkelingen van het overleg met de ASF, KNLTB, en een delegatie van de TVM, Presikhaaf en Elden rustig af.
Afgelopen jaar hebben we een aanzet gemaakt met een nieuwe toernooiorganisatie onder leiding van Benno Schutter. De opzet is dat ieder toernooi (clubkampioenschappen, 17+ en 30+) autonoom blijven functioneren met ondersteuning van een groep vrijwilligers.
De VCL is versterkt. Rob Baars zal samen met Aart van Veelen de kar gaan trekken.
We zien dat het ledenaantal langzaam weer naar de 300 gaat. Dit is ook nodig voor een gezonde financiële basis. Daarnaast hebben we de laatste jaren goed geïnvesteerd in o.a. park onderhoud, aanschaf machines en of zuinige keuken apparatuur etc.
TV Malburgen is een gezonde vereniging met een positieve balans. De liquiditeit voor reservering voor o.a. vervanging van de banen loopt volgens planning. Daarnaast is er vermogen beschikbaar voor onderhoud pand, de tennisbanen, het park onderhoud en de inventaris.

Wij zijn een vereniging, die vooral draait op grote inzet van heel veel vrijwilligers. Het is niet vanzelfsprekend dat alle bardiensten weer ingevuld zijn, de hapjes of eten tijdens competities en toernooien goed geregeld zijn, het park en de tennisbanen er prachtig en verzorgd bij liggen, er allerlei activiteiten door verschillende commissies georganiseerd worden. Daar zijn velen van jullie verantwoordelijk voor en daar mogen we als vereniging heel trots op zijn. Daarom is het komend jaar ook heel belangrijk, dat iedereen zich in blijft zetten voor onze vereniging en doe ik ook hierbij een oproep aan degenen die het idee hebben om als vrijwilliger actief te willen zijn, zich bij een van de leden van het bestuur aan te melden. We kunnen nog steeds heel veel mensen gebruiken om onze vereniging goed draaiende te houden, want vele handen maken licht werk, nietwaar. Veel stille krachten die als vrijwilligers actief zijn. Ik kan ze niet allemaal bij naam noemen. Maar toch zijn er mensen die ik dit jaar speciaal wil bedanken, te weten Martijn Heijnen en Frans Dekker.
Martijn Heijnen zit in de jeugdcommissie, werkgroep ledenwerving, actief bij het beheer van de website en heeft dit jaar op eigen initiatief zonder vergoeding door de vereniging zelf een geheel nieuwe gebruikersvriendelijkere website opgezet. gebruikers werkzaam is. Martijn we kunnen trots zijn op zo’n vrijwiliger. Hartelijk dank.
Zoals jullie weten heeft Frans Dekker afscheid genomen als organisator van de bokkendag. Wel blijft hij bij de organisatie nog 1 of 2 jaar betrokken. Hij heeft de Bokkendag weer op de kaart gezet, knap gedaan (ook nog opa geworden dit jaar) een successtory. De bokkendag is een jaarlijks succes, vooral dank voor jouw inbreng en natuurlijk ook het team van vrijwilligers die jij ieder jaar aanstuurt. Namens het bestuur wil ik alle vrijwilligers hartelijk dank zeggen voor hun inzet.

Wat is er verder dit jaar aan bijzonders te melden, het gaat goed met de club o.a. dankzij een goed functionerend bestuur. Een les hieruit is dat een gezonde vereniging geen toekomst heeft zonder een goed bestuur. Ik ben heel blij met mijn bestuursleden.
Jammer genoeg gaan we het komende jaar afscheid namen van onze penningmeester Karel van de Goot. Mijn dank mede namens het bestuur voor Karel is groot. Meer dan 14 jaar penningmeester zijn is een grote klus. Natuurlijk zal er soms best iets op aan te merken geweest zijn, maar ik denk persoonlijk dat Karel voor onze vereniging van grote waarde geweest is.
Het ziet er naar uit dat we vervanging krijgen uit ons eigen ledenbestand. Er zijn 2 kandidaten die zich spontaan aangemeld hebben. Mooi dat er leden zijn die uit eigen initiatief zich aanmelden om iets voor ons en jullie als leden te willen doen. Ja daar ben ik trots op. Het is nog niet definitief, maar we gaan binnenkort een goed gesprek aan en als het zover is zullen zij zich aanmelden officieel via de ledenvergadering in maart as.

U hoort er is genoeg gedaan en nog te doen voor het komend jaar. Namens het bestuur wil ik U dank zeggen voor uw aandacht en graag afsluiten.
Ik verwacht het komend jaar dat we voldoende uitdagingen hebben, ik hoop dat alle vrijwilligers actief willen blijven, dat we een vereniging zijn waarvan de leden ook de juiste normen en waarden blijven respecteren. Het gaat goed de laatste tijd, daar kunnen we ook best even bij stil staan. Besef dat u altijd een afgevaardigde bent van onze vereniging. U bent de ambassadeur van TV Malburgen, draag dit met trots uit, we zijn een vereniging voor jong en oud en ook nog eens de gezelligste vereniging van Arnhem en omstreken.

Tenslotte een applaus voor de mensen van de lobby, Trix en Ruud Grotendorst en de overige vrijwilligers.
Namens het bestuur zeg ik hartelijk dank voor jullie aandacht en tenslotte nogmaals voor iedereen een voorspoedig en bovenal een gezond 2017 toegewenst.

Fred Kroes
Voorzitter TV Malburgen

 

Onder media zijn de foto’s van de Nieuwjaarsreceptie 2017 geplaatst.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.