Jeugd met drie teams in de competitie

Ook de jeugd doet dit jaar weer mee met de competitie. TV Malburgen komt met drie teams. Een geel team (14 t/m 17 jaar) en twee oranje teams (t/m 12 jaar. De twee oranje teams zijn een jongensteam en een wat kleiner meisjesteam. 

De oranje teams spelen op driekwart veld. Voor het eerst hebben zij te maken met de normale telling. Waar ze voorheen tot 7 moesten tellen, hebben ze nu dus met wat meer ingewikkelde tennisregeltjes te maken. Best even wennen. Om de overgang zo gemakkelijk mogelijk te maken, worden ze in het begin nog veel geholpen door de ouders.
Het zijn erg gemoedelijke wedstrijden. De kinderen spelen meerdere wedstrijdjes: enkels en dubbels. De totale duur is ongeveer 2,5 uur. Ze kunnen al aardig goed spelen en winnen regelmatig wedstrijdjes.
Zondag 10 juni begint weer een serie van 4 wedstrijden. Op 17 juni en 1 juli spelen de kinderen thuis bij TV Malburgen. De start is om 9:00 uur, om uiterlijk 12 uur zijn ze klaar. Dus als je zin hebt en ben je benieuwd hoe onze jongste jeugd het er vanaf brengt, kom gerust kijken.

  • Op 17 juni spelen de volgende jongens thuis: Deny, Karlo, Mats, Mats, Raoul, Tycho en Sam.
  • Op 1 juli spelen de volgende meisjes thuis: Laura, Rosa en Melanie.

Gele team
Het gele team is net klaar met de voorjaarscompetitie, waarin het derde is geworden. Helaas kwam dit team – met Tess, Ashley, Chris, Edin en Dennis – regelmatig een speler tekort, waardoor het acht verliespunten heeft opgelopen. Jammer genoeg heeft TV Malburgen te weinig jeugdleden om voldoende reservespelers te kunnen inzetten.
Zonder de acht verliespunten had het team serieus kunnen vechten voor het kampioenschap. Dat is iets waar het voorgaande jaren nog niet aan toe was. Het gele team is een leuk team dat goed kan spelen. Je merkt dat de kinderen veel van trainer Gerwin leren. Nog even doortrainen en dan beginnen Tess, Ashley, Chris, Edin en Dennis met de najaarscompetitie.
TV Malburgen wenst beide team veel succes.

Groepsfoto 17 juni 2018:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.