Huisman Sport 2000 – Familietraditie zorgt voor beste schoen

Huuuh? Sportpodologie? Wat is dat dan? Sportpodologie wappert hoog in het vaandel bij Huisman Sport 2000, sponsor van TV Malburgen. Sylvia, lid van onze club, dook erop.

Eerst maar eens opgezocht internet: wat is podologie? Voetkunde. Oké…bij Huisman kijken ze dus wat voor kenmerken de voeten van de sporter heeft en zoeken daar de juiste schoenen bij. Hoe komt Huisman erop?Wat blijkt. Podologie is een natuurlijk gevolg in de langjarige geschiedenis van de familie Huisman, blijkt tijdens een gesprek met Theo Huisman, die de zaak tegenwoordig runt. Het familiebedrijf in Huissen is ooit gestart door zijn grootvader. Toen was het alleen nog een schoenenzaak. Later zette Theo’s vader de zaak voort, en kreeg de het ook een sportgedeelte, van in totaal 40m².

Kroeg te koop

Daar bleef het niet bij. “Toen de kroeg aan de overkant te koop stond, kocht mijn vader binnen een half uur het pand”, vertelt Theo, “en vroeg mij of daar een sportzaak wilde beginnen. Dat was in 1986.” Nou, dat wilde ‘onze’ Theo maar wat graag, en bouwde het bedrijf op tot een prachtige speciaalzaak in sportartikelen. Tegenwoordig werken ook Theo’s vrouw Tanja, dochter Silke en zoon Lars in het familiebedrijf, dat inmiddels is uitgegroeid tot 700m² verkoopoppervlakte.
In tegenstelling tot sommige concurrenten die massasportartikelen in het goedkope segment verkopen, zijn ze bij Huisman Sport 2000 gespecialiseerd op loopspoorten: voetbal, tennis en hardlopen. “Je krijgt er goede voorlichting en schoenen met een uitstekende pasvorm”, aldus Theo.
Want daar komt de podologie om de hoek kijken. En wel in de persoon van zijn zoon Lars,die de HBO opleiding voor sportpodoloog succesvol heeft afgerond. Theo Huisman: “Lars wilde drie jaar geleden wel in het familiebedrijf aan de slag als topspecialist op loopgebied. Wat hij doet is: op grond van nauwgezette analyses (zie kadertje) de sporter matchen met de juiste sportschoen.”
Opvallend detail: enthousiast geworden van het buitengewoon specialisme van zijn zoon Lars, volgt Theo Huisman (52) inmiddels ook de opleiding tot sportpodoloog in Utrecht.

Drukwerk
Naast de zaak met comfortabele schoenen naar de laatste mode, verzorgt Huisman Sport als de gespecialiseerde sportzaak ook drukwerk op kleding. 

Het zal niemand verbazen dat vader Theo trots is op zijn gezin, met vrouw Tanja, dochter Silke en zoon Lars. Het is een gezin met een sportieve instelling, waarbij geldt: je moet wel je best doen om te winnen. Er wordt getennist, gesquasht, gefitnesst en gewandeld. Kortom, een gezin met spirit.

Zij voorzien bijvoorbeeld de tenniskleding van onze club TV Malburgen van het TVM-logo. Ook bedrukken ze carnavalskleding, kleding van een BV die daar haar naam op wenst, of wat men ook maar wil. Op tennisgebied onderscheid Huisman Sport 2000 zich overigens met de verkoop van kwalitatief goede rackets. En een eigen bespanservice. Klantbelang centraal, is het motto van Huisman. Dus kan men rekenen op een uitstekende service.

Familie met spirit
En hoe komt het dan dat een Huissenaar bij TV Malburgen tennist? Theo: “Van oudsher is de samenwerking tussen TV Huissen en TV Malburgen prima.” En TV Huissen is niet de enige die graag bij TV Malburgen wordt gezien. Door de opperbeste sfeer en de laagdrempeligheid wordt van TV Malburgen door veel personen ‘van over de grenzen’ bezocht. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.