De nieuwe website van TV Malburgen

oude_website

Waarom een nieuwe website? Ergens eind vorig jaar vroeg Jos Bukkems aan mij: ‘Martijn wil je eens kijken naar de website van TV Malburgen? De agenda is verdwenen.’ Dus ik naar Jos toe om eens te kijken wat er fout ging. En vlak voordat ik naar huis zou gaan vonden we het probleem. De plugin die er voor zorgt dat de agenda zichtbaar was werd niet meer ondersteund. Daarop hebben we naar onze website beheerder gemaild of ze een nieuwe plugin konden installeren. Hierop hebben we nooit meer antwoord gehad. Dus ik Joomla leren, want dat is de tool waarmee de oude website werd gemaakt. Ik ben eens kritisch gaan kijken naar de website. We moesten dus op zoek naar een nieuwe plugin om de agenda te tonen. Ik zal het niet te technisch maken en uiteindelijk werkte de agenda weer.

Maar er waren wel meer dingen die ons niet aanstonden, zoals dat Jos alleen maar nieuwspost kon schrijven op de hoofdpagina en verder nergens. En toen ben ik nog wat verder in Joomla gedoken en uiteindelijk bleek dat het frame waarin we de website aan het maken waren niet veel mogelijkheden gaf om de website uit te breiden. En dat het maken van meer nieuwsberichten op de website nog al wat voeten in de aarde zou hebben. Daarnaast was er een probleem met de website op je telefoon of tablet te bekijken. En al met al kwam bij ons het idee op om een nieuwe website te maken.

Eind april ben ik hiermee begonnen, maar niet in Joomla. We hebben gekozen om WordPress te gebruiken als tool om de website mee te bouwen. Naast mij en Jos, heeft Michel Derks geholpen, vooral de laatste weken heeft hij de puntjes op de i weten te zetten. Helaas betekent dat nog niet dat alle webpagina’s af zijn. De jeugdactiviteiten moeten nog uitgewerkt worden en we willen een andere opzet voor de handige links en downloads.

Het fijne van de nieuwe website vind ik dat Jos alles al zo’n beetje onder de knie heeft en lekker zijn ding doet, zoals hij dat eigenlijk al vanaf het begin zou willen doen.

Maar we zijn ook op zoek naar feedback, zoals je wellicht al hebt gezien kun je onder dit bericht een reactie plaatsen. We willen jullie dan ook verzoeken om deze tool te gebruiken voor de feedback. We hopen dat jullie de nieuwe website mooi vinden en dat jullie vrij snel jullie weg kunnen vinden.
Groetjes Martijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.