Afhangreglement

Afgelopen jaar is er hier en daar wat commotie geweest over het wel of niet correct afhangen c.q. reserveren van tennisbanen. Reden voor het bestuur om aandacht te besteden aan de regelgeving met betrekking tot het afhangen met hier en daar aanpassingen aan de moderne tijd, zoals het afhangbord. De regelgeving wordt gepubliceerd op de website en iedereen wordt geacht zich hiervan in kennis te stellen.

De problemen die ontstonden kwamen voort uit het feit dat er grotere groepen dan 2, 3 of 4 personen tegelijkertijd wilden gaan spelen. Het reserveren op zich was geen probleem, maar deze groepen wilden tussentijds onderling wisselen van team/groepje. Hierdoor komen spelers op andere banen te spelen. Formeel moet je dan opnieuw afhangen om te mogen spelen met dat nieuwe team/groepje. Wisselen zou betekenen dat alle spelers van die groep van de baan moeten komen, wachten tot hun reguliere speeltijd voorbij is en dan opnieuw afhangen met de nieuw samengestelde groepjes. Dit geeft de indruk van doorhangen. Dit is echter zeker niet de bedoeling.

De achtergrond van het wisselen is o.a. dat men nieuwe leden kennis wil laten maken andere spelers. Het is dan echter voor de rest van de spelers ook prettig als je af en toe kunt wisselen gezien speelsterkte etc. Volgens het oude afhangsysteem zou dit niet mogen, omdat dit beschouwd werd als doorhangen. Echter met het elektronische afhangsysteem is doorhangen niet mogelijk, want je pas is geblokkeerd gedurende de tijd dat je hebt afgehangen.

Zolang er 6 of minder banen bezet zijn levert dit “schuiven” geen problemen op, want er wordt niemand afgehangen en iedereen kan verder gewoon doorspelen.
Lastiger wordt het als er zoveel spelers zijn dat er mensen moeten wachten. “Schuiven binnen de groep” is dan niet mogelijk, omdat het afhangen per baan gebeurt. Aangezien de groep toch wil schuiven, zullen alle passen van de groep verzameld moeten worden om weer nieuwe combinaties mogelijk te maken. Hierbij moet de regelgeving uiteraard in acht worden genomen en kan men niet afhangen indien men nog geblokkeerd is. Uiteraard is het verzoek aan de groep om rekening te houden met andere spelers als men weer gaat afhangen. Blokkeer niet ineens een aantal banen, maar houd rekening met de anderen. Sporten is een sociaal gebeuren en laten we dat zo houden.

Namens het bestuur van TV Malburgen

 

Het afhangreglement vind je onder Nieuws -> Mededelingen -> Afhangreglement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.